Parcours

Algemene informatie

De Triathlon Luttenberg wordt gehouden op en rond de heuvel waar het dorp haar naam aan ontleent: de Luttenberg. Het fietsparcours is licht geaccidenteerd: tijdens de achtste afstand wordt de heuvel 2x beklommen en tijdens de kwartafstand vier keer. Het loopparcours is compact in het dorp Luttenberg. Het zwemonderdeel vindt plaats in het plaatselijk zwembad ’t Siel. Het parc fermee vindt u op de ligweide van het zwembad.

Afstanden

Volwassen deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: de kwart-afstand en de achtste afstand.
De kwart-afstand bestaat uit 1000 meter zwemmen, 41.2 km fietsen en 10.2 km hardlopen. De achtste afstand bestaat uit 500 meter zwemmen, 20.6 km fietsen en 5,1 km hardlopen.

De oudere jeugd (mini lang kids, 12 tot en met 15 jaar) zwemt 250 meter, fietst 10,3 km en loopt 2,5 km. De jongste jeugd (mini kort kids, 8 tot en met 11 jaar) zwemt 150 meter, fietst 5 km en loopt 1,25 km.

Parcours fietsen

Onderstaand is het fietsparcours op kaart afgebeeld.

Parcours lopen

Hieronder ziet u het loopparcours door de kern van Luttenberg.

Jeugdparcours (mini lang kids en mini kort kids)

Het parcours voor de jeugd wijkt af van dat van de volwassenen. Het zwemonderdeel vindt vanzelfsprekend ook plaats in het zwembad.

De oudere jeugd (mini lang kids) fietst 1 ronde en loopt 1 ronde op hetzelfde parcours als de volwassenen. De jongste jeugddeelnemers (mini kort kids) hebben een afwijkend fiets- en loopparcours.

Loopparcours mini’s:

Blog op WordPress.com.